Author Topic: QT5 shortcut not showing  (Read 658 times)

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4872
QT5 shortcut not showing
« on: July 24, 2016, 07:36:35 AM »
No shortcuts showing:



Check for the installed appmenu:
Code: [Select]
dpkg -l appmenu-qt*
Quote
ii  appmenu-qt:amd64               0.2.7+14.04.20140305 amd64                application menu for Qt
ii  appmenu-qt5                    0.3.0+16.04.20151130 amd64                application menu for Qt5

Remove  appmenu-qt5:
Code: [Select]
dpkg -r appmenu-qt5This action should now have most shortcuts up and working

Shortcuts now showing:

(click on thumbnail for enlargement)

take note: this is a temporary measure, could be fixed in future
« Last Edit: December 18, 2016, 06:08:42 AM by Jan Gruuthuse »

FeRD_NYC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
Re: QT5 shortcut not showing
« Reply #1 on: December 04, 2016, 02:04:47 AM »
I'm completely confused — those two screenshot images are IDENTICAL, aren't they?

I realize this is an older post, but I'm trying to understand the issue being pointed out / solved here, and I can't find any sign of what the problem actually IS in the first place.

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4872
Re: QT5 shortcut not showing
« Reply #2 on: December 04, 2016, 07:08:10 AM »
Somehow the enlarged are the same. The thumbs are still correct. The 1st  popup menu has the ctrl + ascii (shortcuts missing).
« Last Edit: December 04, 2016, 09:42:46 AM by Jan Gruuthuse »