Author Topic: QT5 shortcut not showing  (Read 1330 times)

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5337
QT5 shortcut not showing
« on: July 24, 2016, 07:36:35 AM »
No shortcuts showing:



Check for the installed appmenu:
Code: [Select]
dpkg -l appmenu-qt*
Quote
ii  appmenu-qt:amd64               0.2.7+14.04.20140305 amd64                application menu for Qt
ii  appmenu-qt5                    0.3.0+16.04.20151130 amd64                application menu for Qt5

Remove  appmenu-qt5:
Code: [Select]
dpkg -r appmenu-qt5This action should now have most shortcuts up and working

Shortcuts now showing:

(click on thumbnail for enlargement)

take note: this is a temporary measure, could be fixed in future

check that you have installed: appmenu-qt5                      0.3.0+16.04.20170216 or higher.
« Last Edit: June 16, 2017, 04:09:25 AM by Jan Gruuthuse »

FeRD_NYC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
Re: QT5 shortcut not showing
« Reply #1 on: December 04, 2016, 02:04:47 AM »
I'm completely confused — those two screenshot images are IDENTICAL, aren't they?

I realize this is an older post, but I'm trying to understand the issue being pointed out / solved here, and I can't find any sign of what the problem actually IS in the first place.

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5337
Re: QT5 shortcut not showing
« Reply #2 on: December 04, 2016, 07:08:10 AM »
Somehow the enlarged are the same. The thumbs are still correct. The 1st  popup menu has the ctrl + ascii (shortcuts missing).
« Last Edit: December 04, 2016, 09:42:46 AM by Jan Gruuthuse »

eumagga0x2a

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1178
Re: QT5 shortcut not showing
« Reply #3 on: June 15, 2017, 06:30:06 PM »
It might make sense to revisit this topic, the changelog from a recent Qt5 update for Xenial claims to fix the underlying Qt bug.

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5337
Re: QT5 shortcut not showing
« Reply #4 on: June 16, 2017, 04:07:51 AM »
Thanks for informing.
Code: [Select]
sudo apt-get update && sudo apt-get install appmenu-qt5After re-installing appmenu-qt5, avidemux (2.7.x) has the shortcuts showing/working.

Code: [Select]
dpkg -l appmenu-qt*
Quote
ii  appmenu-qt:amd64                 0.2.7+14.04.20140305- amd64                 application menu for Qt
ii  appmenu-qt5                      0.3.0+16.04.20170216- amd64                 application menu for Qt5