Author Topic: 2.6.15 Could not find or load the Qt platform plugin "cocoa"  (Read 817 times)

jebediah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
2.6.15 Could not find or load the Qt platform plugin "cocoa"
« on: December 20, 2016, 08:20:49 AM »
My hair is falling as I am giving yet another go at queuing jobs with Avidemux on a 10.11 Mac.

Usually running 2.6.8, but when executing avidemux_jobs in the Terminal, pressing the Run Jobs button in the GUI gives me the following error:

Code: [Select]
 
[spawnProcess]  ==================== Start of spawner process job ================
[u][b]sh: avidemux3_cli: command not found[/b][/u]
  [spawnProcess]  ==================== End of spawner process job ================
  [spawnChild]  Spawning successfull
  [waitForConnect]  Select failed
  [runOneJob]  No connect

The same goes with QT4 checked, where the error will state avidemux3_qt4 instead of avidemux3_cli. Neither of them is inside the app structure or on my system, and I cannot find them on their own online.

Therefore I resolved to running the latest version, 2.6.15 from Fosshub or nightly, and both are broken in a different way. Here is what I get upon launching the avidemux or avidemux_jobs executable:

Code: [Select]
  [UI_Init] 08:12:48-330  Starting QT4 GUI...
 Setting qt plugin folder
QCoreApplication::applicationDirPath: Please instantiate the QApplication object first
New plugin path =/
[u][b]This application failed to start because it could not find or load the Qt platform plugin "cocoa"
in "".[/b][/u]

Reinstalling the application may fix this problem.
Abort trap: 6
logout

Has anybody an idea how to solve either of these problems, or provide a clean method for running jobs. Not being able to GUI batch process videos with this excellent piece of software drives me crazy everytime.

jebediah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: 2.6.15 Could not find or load the Qt platform plugin "cocoa"
« Reply #1 on: December 27, 2016, 05:54:21 PM »
(bump)

mean

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10896
Re: 2.6.15 Could not find or load the Qt platform plugin "cocoa"
« Reply #2 on: December 27, 2016, 08:51:32 PM »
The 1st part is probably just the binary missing from the bundle
if you symlink avidemux or avidemux_qt5 to avidemux_cli, it may work