Author Topic: higher audio bitrate than 384 kbs?  (Read 5976 times)

mudvayne34

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
higher audio bitrate than 384 kbs?
« on: November 06, 2010, 08:04:24 PM »
searched for a solution on here but didn't find it.

I use avidemux to encode video using the following settings:

video = xvid
audio = ac3 640 at 5.1
container = avi

the audio dropdown always maxes out at 384 kb/s even when im using a source that has DTS sound. is there a restriction on this or is there a setting I am missing? I would like to use 640 kb/s. If it is currently not supported, are there plans to add it? 

great app, use it regularly! Thanks for any help :)
« Last Edit: June 15, 2011, 12:20:23 AM by mudvayne34 »

mudvayne34

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: higher audio bitrate than 384 kbs?
« Reply #1 on: June 14, 2011, 11:59:17 PM »
still no answer after over 6 months? can anyone help with this?

Pantamorph

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: higher audio bitrate than 384 kbs?
« Reply #2 on: July 29, 2011, 07:46:20 PM »
I sometimes use ogg vorbis for these things, if you set the quality to 10,00 then you'll get a 500kbps bitrate :)
Alternatively, you may just set the audio function to Copy
« Last Edit: July 29, 2011, 07:51:02 PM by Pantamorph »

9mm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: higher audio bitrate than 384 kbs?
« Reply #3 on: March 07, 2012, 11:46:34 PM »
I've been asking myself the same, and I found that you can do it via the command line, for example like this (for converting the audio only, while keeping the video as it is):

avidemux2.exe --load \input.mov --audio-process --audio-codec AC3 --audio-bitrate 640 --output-format MATROSKA --save output.mkv --quit

check http://avidemux.org/admWiki/doku.php?id=using:command_line_usage for more switches.
« Last Edit: March 07, 2012, 11:57:54 PM by 9mm »

mudvayne34

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: higher audio bitrate than 384 kbs?
« Reply #4 on: March 31, 2013, 02:30:38 PM »
That's something at least, but I have an easier way to do that outside of Avidemux. What I really want is for the GUI to add the option to encode to 640 kb/s. It's there up to 384, and if it can do it via command line, I don't see why that can't be added. Hopefully it does in an upcoming version. I'm sure I'm not the only one who has been waiting for over a year for that feature.

abominocerous

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: higher audio bitrate than 384 kbs?
« Reply #5 on: March 21, 2017, 08:25:06 PM »
What would it take to get 640 kbs in the pulldown? 

eumagga0x2a

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1240
Re: higher audio bitrate than 384 kbs?
« Reply #6 on: March 22, 2017, 07:56:45 PM »
This is fixed in the upcoming release.