Author Topic: Crash on startup with an mp4 generated in May  (Read 10525 times)

zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Crash on startup with an mp4 generated in May
« on: November 20, 2011, 12:58:52 PM »
I did an mp4 with Avidemux 2.6 in May (I think) and I get:
"Internal error opening CODEC_ID_H264" at startup.
Mediainfo:
Code: [Select]
Général
Nom complet                      : G:\MagnetoG\Join\Le Promeneur.mp4
Format                           : MPEG-4
Profil du format                 : Base Media
Identifiant du codec             : isom
Taille du fichier                : 801 Mio
Durée                            : 15mn 16s
Débit global moyen               : 7 329 Kbps
Application utilisée             : Lavf53.0.3

Vidéo
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Profil du format                 : Main@L4.0
Paramètres du format, RefFrames  : 4 images
Identifiant du codec             : avc1
Identifiant du codec/Info        : Advanced Video Coding
Durée                            : 15mn 16s
Débit                            : 7 068 Kbps
Largeur                          : 1 440 pixels
Hauteur                          : 1 088 pixels
Largeur originale                : 1 080 pixels
Format à l'écran                 : 4/3
Format à l'écran d'origine       : 16/9
Type d'images/s                  : Variable
Images par seconde               : 37,746 Im/s
Images/s d'origine               : 25,000 Im/s
Images/s mini                    : 3,571 Im/s
Images/s maxi                    : 50,000 Im/s
Espace de couleurs               : YUV
Sous-échantillonnage de la chrom : 4:2:0
Profondeur des couleurs          : 8 bits
Type d'image                     : Progressif
Bits/(Pixel*Image)               : 0.120
Taille du flux                   : 773 Mio (96%)
Coordonnées de chromaticité      : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Caractéristiques du transfert    : BT.709-5, BT.1361
Coefficients de la matrice       : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio
ID                               : 2
Format                           : MPEG Audio
Version du format                : Version 1
Profil du format                 : Layer 2
Identifiant du codec             : 6B
Durée                            : 15mn 16s
Type de débit                    : Constant
Débit                            : 256 Kbps
Canaux                           : 2 canaux
Echantillonnage                  : 48,0 KHz
Mode de compression              : Avec perte
Taille du flux                   : 28,0 Mio (3%)

Thanks

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6051
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #1 on: November 20, 2011, 02:58:22 PM »
Did you remove the previously create .idx2?
Have you tried opening with 2.5.5? sometimes 2.5.5 takes content 2.6 is not taking. Eventually when asked for other way using index frame or so: answer no

mean

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10974
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #2 on: November 20, 2011, 05:37:15 PM »
That error means the codec was not found
Does another h264 video work ?

zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #3 on: November 20, 2011, 07:50:03 PM »
Does another h264 video work ?
Yes of course, it's just that particular video.
r7573 does open it though, but completely unsynchronizes the sound.
« Last Edit: November 20, 2011, 07:59:07 PM by zakk »

mean

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10974
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #4 on: November 20, 2011, 11:27:30 PM »
what's the stdout.txt end ?

zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #5 on: November 21, 2011, 09:31:27 AM »
No stderr.txt, only admlog.txt in shared system folder.

mean

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10974
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #6 on: November 21, 2011, 10:59:36 AM »
and what does it say ?

zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #7 on: November 22, 2011, 10:01:37 PM »
Something like this...
Code: [Select]
[dropEvent] Drop event G:/MagnetoG/Join/Le Promeneur 2.mp4
[dropEvent] Opening..
[TS Demuxer] Probing...
[checkMarker] [Ts Demuxer] Sync ok :21 Sync ko :3927
[checkMarker] [Ts Demuxer] Sync ok :14 Sync ko :3940
[detectTs] [TS Demuxer] Not a TS file
 [TS Demuxer] Not a ts file
 [avsProxy] Cannot open that
 [flvHeader] Cannot open that
 [mkvHeader] Cannot open that
 [MP4]MP4/MOV/3GP file detected...
 [mxfHeader] Cannot open that (20000000)
 [openDML] Cannot open that
 [picHeader] Cannot open that
 [asfHeader] Cannot open that
 match :0 / 455 (probeSize:1048576)
 [PS Demuxer] Not a ps file
** opening 3gpp files **Analyzing file and atoms
Warning: scale is not in ms 1000!
Parsing Track
[parseTrack] EDTS atom found
[parseEdts] Parsing Edts>>
[parseEdts] ELST atom found
[parseEdts] Found 1 entries in list:
[parseEdts] Duration : 916940, mediaTime:12000 speed=65536
<<Parsing Mdia>>
[HDLR]
hdlr video found
 <<Parsing Stbl>>
[STSD] VIDEO avc1, size 136
[STSD] vendor
[STSD] width :1440
[STSD] height :1088
[STSD] datasize :0
[STSD] FrameCount :1
Codec string :0 <>
LEFT:48
Reading avcC, got avcC
avcC size:42
avcC Revision             :1
avcC AVCProfileIndication :4d
avcC profile_compatibility:40
avcC AVCLevelIndication   :28
avcC lengthSizeMinusOne   :ff
avcC NumSeq               :e1
avcC sequenceParSetLen    :1d
 0000 : gM@(¹J.Ð"~ðïP...  67 4d 40 28 b9 4a 02 d0 22 7e f0 ef 50 10 10 1f
 0010 : .........2”..  00 00 03 00 01 00 00 03 00 32 94 00 00
avcC numOfPictureParSets  :1
avcC Pic len              :4

 0000 : .húp  04 68 fa 70stts:0
Time stts atom found (4437)
Using myscale 50000
Stss:729
ctts:0
Found 34611 elements
0 frames /34611 nbsz..
nbCo: 34611
[indexify] Build Track index
Index done
[MP4]**************** Updating CTTS **********************
Parsing Track
<<Parsing Mdia>>
[HDLR]
hdlr audio found
 <<Parsing Stbl>>
[STSD] AUDIO <mp4a>, 0x6d703461, size 80
[STSD]Revision       :0
[STSD]Vendor         :
[STSD]Channels       :2
[STSD]Bit per sample :16
[STSD]Encoding       :0
[STSD]Packet size    :0
[STSD]Fq:48000
[STSD]Fq       :48000
[STSD] chan:2 bpp:16 encoding:0 fq:48000 (left 44)
> got esds atom
[MP4]Esds atom found
Tag : 3 Len : 27
ES_Desc
Tag : 4 Len : 13
DecConfigDesc : Tag 107
Tag : 6 Len : 1
Tag : 2 Len : 0
stts:0
Time stts atom found (7)
Using myscale 48000
768 frames /38166 nbsz..
nbCo: 38166
Cur audio track :0
[indexify] Build Track index
All the same size: 768 (total size 29311488 bytes)
Total size in sample : 38166
Sample size          : 768
Found 29311488 bytes
WARNING: Same size, different duration
Index done
Indexed audio, nb blocks:0
Indexed audio, nb blocks:38166 (final)
Done finding main atoms

[open] 3gp/mov file successfully read..
[open] Nb images      : 34611
[open] Movie duration :  00:15:16,940
[open] Last video PTS :  00:15:17,160
[open] Last video DTS :  00:15:16,920
[Editor]The video codec has some extradata (42 bytes)

 0000 : .M@(ÿá..gM@(¹J.Р 01 4d 40 28 ff e1 00 1d 67 4d 40 28 b9 4a 02 d0
 0010 : "~ðïP...........  22 7e f0 ef 50 10 10 1f 00 00 03 00 01 00 00 03
 0020 : .2”.....hú  00 32 94 00 00 01 00 04 68 fa
[ADM_PP] Initializing postproc
[cleanup] Deleting post proc
[update] updating post proc
[update] Enabled type:3 strength:3
[addFile] Clearing video filters
[ADM_vf_clearFilters] clear filters
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_a52.dll score 0
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_faad.dll score 0
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_ima_adpcm.dll score 0
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_lav.dll score 100
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_Mad.dll score 150
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_ms_adpcm.dll score 0
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_opencore_amrnb.dll score 0
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_opencore_amrwb.dll score 0
[ADM_ad_plugin]Format 0x50 : probing libADM_ad_ulaw.dll score 0
Mpeg1/2 audio codec created
[Editor] Decoder FCC: H264 (34363248)[ADM_getDecoder]
Searching decoder in plugins
[tryCreatingVideoDecoder] No decoder found in plugin
[ADM_getDecoder] Searching decoder in coreVideoCodec(1440 x 1088, extradataSize:42)...
[ADM_coreCodecGetDecoder] Searching decoder in coreVideoCodec(1440 x 1088, extradataSize:42)...
[lavc] Build: 3475200
[decoderFFH264] [lavc] Initializing H264 decoder with 42 extradata
[lavc] Decoder init: CODEC_ID_H264 video decoder failed!
Saving crash file to C:\Documents and Settings\zakk\Application Data\avidemux\crash.py
[saveAsPyScript]  **Saving pyScript project C:\Documents and Settings\zakk\Application Data\avidemux\crash.py**

*********** BACKTRACE **************
ADM_coreCodecGetDecoder(unsigned int, unsigned int, unsigned int, unsigned int, unsigned char*, unsigned int) <+0x2CA>  [H:\Release\libADM_coreVideoCodec6.dll]
ADM_EditorSegment::addReferenceVideo(_VIDEOS*) <+0xF2>  [H:\Release\avidemux3.exe]
ADM_Composer::addFile(char const*) <+0x961>  [H:\Release\avidemux3.exe]
A_openAvi(char const*) <+0xE7>  [H:\Release\avidemux3.exe]
MainWindow::dropEvent(QDropEvent*) <+0x436>  [H:\Release\avidemux3.exe]
QWidget::event(QEvent*) <+0x1D4>  [H:\Release\QtGui4.dll]
QMainWindow::event(QEvent*) <+0x4C>  [H:\Release\QtGui4.dll]
QApplicationPrivate::notify_helper(QObject*, QEvent*) <+0x8C>  [H:\Release\QtGui4.dll]
QApplication::notify(QObject*, QEvent*) <+0x7DA>  [H:\Release\QtGui4.dll]
QCoreApplication::notifyInternal(QObject*, QEvent*) <+0x60>  [H:\Release\QtCore4.dll]
QDesktopWidget::QDesktopWidget() <+0x117E>  [H:\Release\QtGui4.dll]
StgGetIFillLockBytesOnFile <+0x8796>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
CheckVerificationTrailer <+0x70>  [C:\WINDOWS\system32\RPCRT4.dll]
NdrStubCall2 <+0x215>  [C:\WINDOWS\system32\RPCRT4.dll]
CStdStubBuffer_Invoke <+0x82>  [C:\WINDOWS\system32\RPCRT4.dll]
StgGetIFillLockBytesOnFile <+0x10A35>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
StgGetIFillLockBytesOnFile <+0x109DF>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
CoRevokeClassObject <+0xA3E>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
CoRevokeClassObject <+0x963>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
DcomChannelSetHResult <+0x5BA>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
StgGetIFillLockBytesOnFile <+0x10C3F>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
WdtpInterfacePointer_UserMarshal <+0x80E>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
StgGetIFillLockBytesOnFile <+0x10BF6>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
DcomChannelSetHResult <+0x5F4>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
DcomChannelSetHResult <+0x42A>  [C:\WINDOWS\system32\OLE32.dll]
GetDC <+0x6D>  [C:\WINDOWS\system32\USER32.dll]
GetDC <+0x14F>  [C:\WINDOWS\system32\USER32.dll]
GetWindowLongW <+0x127>  [C:\WINDOWS\system32\USER32.dll]
DispatchMessageW <+0xF>  [C:\WINDOWS\system32\USER32.dll]
QEventDispatcherWin32::processEvents(QFlags<QEventLoop::ProcessEventsFlag>) <+0x575>  [H:\Release\QtCore4.dll]
QApplicationPrivate::enterModal_sys(QWidget*) <+0x464>  [H:\Release\QtGui4.dll]
QEventLoop::processEvents(QFlags<QEventLoop::ProcessEventsFlag>) <+0x36>  [H:\Release\QtCore4.dll]
QEventLoop::exec(QFlags<QEventLoop::ProcessEventsFlag>) <+0xCF>  [H:\Release\QtCore4.dll]
QCoreApplication::exec() <+0x8B>  [H:\Release\QtCore4.dll]
UI_RunApp() <+0x533>  [H:\Release\avidemux3.exe]
startAvidemux(int, char**) <+0x61C>  [H:\Release\avidemux3.exe]
main <+0x6C>  [H:\Release\avidemux3.exe]
unknown function <+0x6C>  [H:\Release\avidemux3.exe]
RegisterWaitForInputIdle <+0x49>  [C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll]
*********** BACKTRACE **************

Cleaning up
[deleteAll] [Editor] Deleting all videos
[deleteAll] [Editor] Deleting all videos
[cleanup] Deleting post proc
[deleteAll] [Editor] Deleting all videos
[SpidermonkeyExit] Waiting for Spidermonkey to finish...
[SpidermonkeyExit] Cleaning up Spidermonkey.
[destroy] Destroying preview
[ADM_ad_cleanup] Purging audio decoder
[ADM_vf_clearFilters] clear filters
[ADM_vf_cleanup] Destroying video filter list
--End of cleanup--

Images stat:
___________
Max memory consumed (MB)     : 0
Current memory consumed (MB) : 0
Max image used               : 0
Cur image used               : 0
Global mem stat
______________
Memory consumed: 7 (MB)
Max consumed   : 9 (MB)
[onexit]
Goodbye...


Thanks

mean

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10974
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #8 on: November 23, 2011, 06:20:12 AM »
Could you make the file available ?

zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #9 on: September 07, 2012, 05:50:22 PM »
Well, I'm still struggling with the same problem, found my old topic almost 1 year later  ;D and realized I didn't post a sample!
So here it is...

http://dl.free.fr/qeGaUs4Mk

It has become problematic again since latest VLC builds won't play it anymore, and I've got a dozen of them...
Thx

(PS: new admlog.txt just in case)
« Last Edit: September 07, 2012, 05:53:05 PM by zakk »

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6051
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #10 on: September 08, 2012, 07:08:17 AM »
Problèmes h264 depuis VLC 2.x
no "h264" support with VLC 2.x ?
There could have been issues with mkvmerge v5.7.0 ('The Whirlwind') built on Jul 8 2012 20:08:51?



zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #11 on: September 08, 2012, 09:07:42 AM »
I'm having this problem since 2011 and with Avidemux-generated mp4 also, read my post.

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6051
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #12 on: September 08, 2012, 09:20:01 AM »
Yes, why do you then upload a file notworking.mkv remuxed by mkvmerge v5.7.0? If vlc and others do not open this, why should this then become an avidemux problem?

zakk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 623
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #13 on: September 08, 2012, 10:42:14 AM »
Because it's a sample, the source comes from Avidemux. Understood ?

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6051
Re: Crash on startup with an mp4 generated in May
« Reply #14 on: September 08, 2012, 01:37:51 PM »
Yes, and would it not be wise to present the other pieces of the puzzle? The source file(s) and what steps you have taken to get this result with mkvmerge v5.7.0 ('The Whirlwind')? As I imagine, the video produced with avidemux still did play before you used mkvmerge v5.7.0 on it?