Author Topic: AVIDEMUX v2.5.6 will not start  (Read 26244 times)

GrapeBu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #15 on: June 29, 2012, 03:02:47 AM »
r8027 or later should fix Avidemux 2.6 failing to start on 32-bit Windows.
Worked for me.  Thank you.

trgone

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #16 on: July 18, 2012, 03:53:08 AM »
I am also having this problem running XP SP3 32bit. 2.5.4 runs but nothing after, which is what brought me to this forum. I have an older system. Does the newer versions require SSE?

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6060
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #17 on: July 18, 2012, 06:14:44 AM »
Yes, and more likely SSE2 to.* There could be an issue to with
Quote
Windows XP Professional Service Pack 3 Multiprocessor Free <> Windows XP Personal Service Pack 3 Uniprocessor Free
Some had/have 2.6 running on some of these computers?
Source: 2.5.6 crash on launch

*see follow up by gruntster
« Last Edit: July 18, 2012, 08:57:37 AM by Jan Gruuthuse »

gruntster

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 607
    • http://avidemux.razorbyte.com.au
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #18 on: July 18, 2012, 07:45:34 AM »
Yes, and more likely SSE2 to.

My 32-bit builds are not meant to require SSE.  Do you have any further info on where the SSE instructions are being encountered?  Libraries like Qt detect the CPU at runtime and use an appropriate instruction set.

The only confirmed culprit I'm aware of is ZoneAlarm.

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6060
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #19 on: July 18, 2012, 08:55:39 AM »
No sorry. Have no longer windows XP and the CPU AMD Athlon XP-M Mobile 3000+, Barton, 32-bits, Socket A (462) is broken. Was under the impression that there was something with these old CPU and that was it?

trgone

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #20 on: July 20, 2012, 05:40:56 PM »
I have no indication that SSE is an issue, I have had program problems in the past because I don't have SSE and was curious if this was the problem.

I do not have AVG, I am using Microsoft Essentials.

I have attached some info. If I can be of any help, please let me know.

trgone

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #21 on: July 20, 2012, 05:47:03 PM »
I tried to attach a screenshot but received a server error.  It was just the standard microsoft error report

App:           avidemux2.exe
Ver:            2.5.6.0
ModName:  libjs.dll
ModVer:     4.0.0.0
Offset:        000404ed

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6060
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #22 on: July 20, 2012, 06:19:26 PM »
Quote from: Agent_007
Quote
How do I reset the settings? I'm trying to install from a self-executable install file. After it supposedly installs, it will NOT start.
As I said, remove the %appdata%\avidemux folder. It contains all settings that AVIdemux uses.

If you want more info why AVIdemux doesn't start, use gdb and start AVIdemux via it. Then when error happens, type bt to gdb console.
believe you can get gdb from here: GNU Debugger for Windows
« Last Edit: July 20, 2012, 10:54:11 PM by Jan Gruuthuse »

trgone

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #23 on: July 21, 2012, 12:24:48 AM »
Is this what you are looking for:

Code: [Select]
(gdb) run avidemux2.exe
Starting program: C:\AV\_Video\avidemux_2.5.6/avidemux2.exe avidemux2.exe
[New Thread 1900.0x754]

Program received signal SIGILL, Illegal instruction.
0x6f2004ed in libjs!JSLL_MinInt () from C:\AV\_Video\avidemux_2.5.6\libjs.dll
(gdb) bt
#0  0x6f2004ed in libjs!JSLL_MinInt ()
   from C:\AV\_Video\avidemux_2.5.6\libjs.dll
#1  0x6f24d060 in libjs!js_FunctionClass ()
   from C:\AV\_Video\avidemux_2.5.6\libjs.dll
Backtrace stopped: previous frame inner to this frame (corrupt stack?)
(gdb)

gruntster

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 607
    • http://avidemux.razorbyte.com.au
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #24 on: July 21, 2012, 01:16:11 AM »
I tried to attach a screenshot but received a server error.  It was just the standard microsoft error report

App:           avidemux2.exe
Ver:            2.5.6.0
ModName:  libjs.dll
ModVer:     4.0.0.0
Offset:        000404ed
Thanks, I think I know what the issue is.  I'll try to sort something out for you soon.

Jan Gruuthuse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6060
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #25 on: July 21, 2012, 06:31:51 AM »
Is this what you are looking for:
Thanks, I think I know what the issue is.  I'll try to sort something out for you soon.
« Last Edit: July 21, 2012, 06:33:27 AM by Jan Gruuthuse »

gruntster

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 607
    • http://avidemux.razorbyte.com.au
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #26 on: July 23, 2012, 09:38:11 AM »
@trgone - I've sent you a PM with instructions.  Please let me know how it goes.

trgone

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #27 on: July 26, 2012, 01:25:30 AM »
Hi gruntster,
I replied to your e-mail that there is still a problem. I ran the debug program with your pgm and here are the results:
Code: [Select]
(gdb) target exec avidemux2.exe
(gdb) run avidemux2.exe
Starting program: C:\AV\_Video\Avidemux

2.5/avidemux2.exe avidemux2.exe
[New Thread 1520.0xf20]

Program received signal SIGILL, Illegal instruction.
0x00549a6f in ?? ()
(gdb) bt
#0  0x00549a6f in ?? ()
#1  0x6e61433a in ?? ()
#2  0x4c746f6e in ?? ()
#3  0x0a64616f in ?? ()
#4  0x00000000 in ?? ()
(gdb)

Let me know if you need anything else.

Chekov

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #28 on: July 29, 2012, 09:13:04 PM »
Hi.  Just wanted to share my event viewer entry for the same problem under Win7/64:

Faulting application name: avidemux2.exe, version: 2.5.6.0, time stamp: 0x4efc4cf6
Faulting module name: msvcrt.dll, version: 7.0.7601.17744, time stamp: 0x4eeaf722
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000996a
Faulting process id: 0x1b50
Faulting application start time: 0x01cd6dcc554753f6
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Avidemux 2.5\avidemux2.exe
Faulting module path: C:\Windows\syswow64\msvcrt.dll
Report Id: 95a94a8d-d9bf-11e1-90d9-005056c00008

Regards.
« Last Edit: July 30, 2012, 12:27:11 AM by Chekov »

gruntster

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 607
    • http://avidemux.razorbyte.com.au
Re: AVIDEMUX v2.5.6 will not start
« Reply #29 on: July 30, 2012, 11:15:47 AM »
@Chekov - it appears to be crashing on a memcpy.  What does your admlog.txt file contain? (%APPDATA%\avidemux)