Author Topic: Request for testing on Win7 64 bits with Intel graphics  (Read 237 times)

eumagga0x2a

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3186
Request for testing on Win7 64 bits with Intel graphics
« on: June 13, 2019, 06:45:31 AM »
Whoever still runs Windows 7 64 bits on a system with Intel graphics (Sandy Bridge / HD 2000 or later), could help Avidemux development by performing the following simple test:

  • Install Avidemux 2.7.3 VC++ or much better the latest nightly --> https://avidemux.org/nightly/vsWin64/.
  • Enable hardware-accelerated video decoding (DXVA2) and set display to DXVA2 mode in Preferences.
  • Restart Avidemux.
  • Successfully load a H.264 video ("File" --> "Information" reports H264 or AVC1 as Codec 4CC) no matter which format.
  • Check whether the right label directly below "Video Decoder" shows "DXVA2".

If none of the labels shows "DXVA2", this means that this hw acceleration is probably not working at least for the H.264 codec at all, no further testing and no feedback needed, thanks.

If both labels show "DXVA2", please report this here and you are done with testing, thank you!

If only the right label shows "DXVA2" but the left one "Lavcodec", please go to "Help" --> "Advanced" --> "Open Application Log" and report whether the message

Cannot allocate D3D9 surfaces

is present in the log. That is all, thank you!

(edit: added the restart step)
« Last Edit: June 13, 2019, 07:05:14 AM by eumagga0x2a »

eumagga0x2a

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3186
Re: Request for testing on Win7 64 bits with Intel graphics
« Reply #1 on: June 16, 2019, 03:24:28 PM »
I would like to thank everyone who bothered to read the request, the issue has been meanwhile fixed in a generic way.