Avidemux Forum

Avidemux => MacOSX => Topic started by: Bosley on September 23, 2011, 01:33:05 PM

Title: 2.5.4 doesn't start
Post by: Bosley on September 23, 2011, 01:33:05 PM
So I downloaded a copy of Avidemux 2.5.4 for Mac OSX from this site, and it doesn't start. I put the file into my applications folder and when I try to start it I get a crash report. It says that 'Avidemux has quit unexpectedly. Click relaunch to launch the app again.' But clicking relaunch gives me the same message. I'm running an Intel core MacBook with OSX 10.5.8. Any thoughts or solutions?  :(
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: kenshin3it on September 23, 2011, 07:46:51 PM
read the topic in evidence by Mean.
you must delete two files inside avidemux.app
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: Bosley on September 24, 2011, 02:45:28 PM
Thanks for the quick reply but it didn't work. I tried removing the files and nothing. Just doesn't open. It's not that I just can't merge files, I can't even get the program to work. Anyone else?
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on September 24, 2011, 08:11:09 PM
Quote
read the topic in evidence by Mean.
you must delete two files inside avidemux.app

This workaround is for 10.7 (MacOS X Lion) and cannot be applied to 2.5.4 sucessfully. On 10.5. I'm using Avidemux 2.5.2.

You may try MPEG Streamclip (GUI for cutting files is worse, but handling of MPEG-4 AVC files is much better).
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: kenshin3it on September 25, 2011, 08:20:50 AM
ops.
i didn't read which version of Mac OS X you're using.
Sorry,i can't help you.
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: maiux on October 04, 2011, 11:19:21 AM
See the crashlog in Applications > Utility > Console searching for avidemux2, post details or send me a PM.

Cya
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 08, 2013, 09:08:19 AM
So I downloaded a copy of Avidemux 2.5.4 for Mac OSX from this site, and it doesn't start. I put the file into my applications folder and when I try to start it I get a crash report. It says that 'Avidemux has quit unexpectedly. Click relaunch to launch the app again.' But clicking relaunch gives me the same message. I'm running an Intel core MacBook with OSX 10.5.8. Any thoughts or solutions?  :(


I'm having the exact same issue in OSX10.5.8
Was a resolution ever found?
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on January 08, 2013, 04:11:39 PM
Quote
Was a resolution ever found?
Only the installation of Avidemux using Homebrew (http://avidemux.org/smuf/index.php/topic,9960.0.html), if you really wanna bother with that. For most user it's much easier to use MPEG Streamclip or QuickTime Pro on Mac OS X.
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 08, 2013, 09:37:12 PM
Quote
Was a resolution ever found?
Only the installation of Avidemux using Homebrew (http://avidemux.org/smuf/index.php/topic,9960.0.html), if you really wanna bother with that. For most user it's much easier to use MPEG Streamclip or QuickTime Pro on Mac OS X.

Thanks for the suggestions. I'm not versed in coding so it looks like installing homebrew is out.
Mpeg streamclip was hopeful but missing the unique functionality that is available in avidemux.
In Particular, the Append function, frame by frame toggle buttons, i-frame and p-frame recognition.
Any suggestions for other applications with those functions would greatly help.
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on January 08, 2013, 10:08:04 PM
Quote
Mpeg streamclip was hopeful but missing the unique functionality that is available in avidemux.
In Particular, the Append function,
It's done the Quicktime way:
(1) Select what you wanna copy with cmd + A (whole movie) or part of it (use the I and O key to determine In and Out) and press cmd + C (Copy).
(2) Move playhead where you wanna append your selection (step 1) and press Cmd + V (Paste).

Quote
frame by frame toggle buttons
There are no buttons, but arrow left and arrow right key is the way it works (like in Avidemux).

Quote
i-frame and p-frame recognition.
What P frames are concerned you're right. Only I frames (keyframes) are really relevant (especially what h.264 is concerned), use arrow down and arrow up key to navigate from keyframe to keyframe (like in Avidemux).
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 08, 2013, 11:49:34 PM
Thanks for the clarification.
However I am trying to delete i-frames exactly like the video link below. to create the desired pixel disruption.
http://youtu.be/tYf3EWMuHH0
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on January 09, 2013, 12:21:42 AM
And Avidemux 2.5.2 does not do the job for you? It runs on 10.5.
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 09, 2013, 01:08:07 AM
2.5.2  would absolutely do the trick!
I can not get it to run.
It crashes immediately when I open it and i've tried downloading every version suggested.
If I showed you the messages in my utility console and "problem details" when it prompts the "problem report"
Will that clarify anything?
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on January 09, 2013, 10:54:03 AM
I will have a look on my Lion system (installed on a old MacBook Pro at home). Logs are not needed.
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 10, 2013, 02:46:16 AM
Thanks!
I'm on OSX 10.5.8 Leopard
 Any help is immensely appreciated!
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 17, 2013, 02:45:35 AM
I will have a look on my Lion system (installed on a old MacBook Pro at home). Logs are not needed.

Any insight so far?
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on January 17, 2013, 10:07:58 PM
Any insight so far?
Avidemux 2.5.2 works on my 10.5.8 system (Intel) without any modifications/hacks.
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 23, 2013, 04:27:46 AM
thanks!
I installed and deleted so many different versions.
i'm wondering if i deleted everything correctly?
I've deleted the cache and prefs.
Is there anything else that I should be aware of?
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 23, 2013, 05:29:30 AM
Any insight so far?
Avidemux 2.5.2 works on my 10.5.8 system (Intel) without any modifications/hacks.

I installed "avidemux_2.5.2.tar.gz" on my mac.
I am not seeing an app icon to open.
How do I activate the application?
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: styrol on January 23, 2013, 11:06:36 AM
You have to install the Qt version (http://prdownload.berlios.de/avidemux/avidemux_qt4_2.5.2_Universal.dmg) from here:
http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=1402
Title: Re: 2.5.4 doesn't start
Post by: TNDRV on January 24, 2013, 08:55:39 AM
I'm still having the same issue.
The app will simply not open.
This is what my error log says:

Process:         avidemux2_qt4 [44634]
Path:            /Users/me/Desktop/avidemux/avidemux2_qt4.app/Contents/Resources/bin/avidemux2_qt4
Identifier:      avidemux2_qt4
Version:         ??? (???)
Code Type:       X86 (Native)
Parent Process:  bash [44618]

Interval Since Last Report:          424485 sec
Crashes Since Last Report:           6
Per-App Interval Since Last Report:  0 sec
Per-App Crashes Since Last Report:   1

Date/Time:       2013-01-24 00:50:50.962 -0800
OS Version:      Mac OS X 10.5.8 (9L31a)
Report Version:  6
Anonymous UUID:  86CFAB77-8E50-437B-A5BC-65C1DED2E2C1

Exception Type:  EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread:  0

Dyld Error Message:
  Library not loaded: /Users/Shared/development/avidemux_related/avi_25_i386/lib/libavutil.dylib
  Referenced from: /Users/me/Desktop/avidemux/avidemux2_qt4.app/Contents/Resources/bin/avidemux2_qt4
  Reason: image not found


any ideas?