Author Topic: Is there anyway to edit the Toolbar?  (Read 450 times)

bonkabonk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Is there anyway to edit the Toolbar?
« on: October 07, 2019, 01:17:40 PM »
I would like to add the buttons Open File, Close and Queue, and more if possible.  I mean, this is a LOT of wasted space, might as well use it.
« Last Edit: October 07, 2019, 01:22:26 PM by bonkabonk »

eumagga0x2a

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3400
Re: Is there anyway to edit the Toolbar?
« Reply #1 on: October 07, 2019, 02:04:16 PM »
"Open File" is already present. For "Close" add e.g. actionCloseVideo mapped to ACT_CLOSE to the toolbar array and add actionCloseVideo to QToolBar toolBar in https://github.com/mean00/avidemux2/blob/master/avidemux/qt4/ADM_userInterfaces/ADM_gui/gui2.ui

Same for Queue (ACT_SAVE_QUEUE).

bonkabonk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Is there anyway to edit the Toolbar?
« Reply #2 on: October 07, 2019, 03:08:11 PM »
thanks for the reply.  :)

How do i open the toolbar array, and how do i  add those things to the toolbar array? ???
is there a manual?


eumagga0x2a

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3400
Re: Is there anyway to edit the Toolbar?
« Reply #3 on: October 07, 2019, 03:23:09 PM »
How do i open the toolbar array, and how do i  add those things to the toolbar array? ???

First of all you need a development environment – which means you start with installing a current Linux distribution of your choice. For least effort I would recommend Fedora or Ubuntu. Then you install git and clone Avidemux source, implement your changes using a text editor or an IDE of your choice. When you have achieved your goal for the Linux version of Avidemux, you can proceed with setting up MXE to cross-build it for Windows, see https://github.com/mean00/avidemux2/blob/master/cross-compiling.txt

Quote
is there a manual?

Qt documentation https://doc.qt.io for sure, as well as general experience in C++ development.

bonkabonk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Is there anyway to edit the Toolbar?
« Reply #4 on: October 07, 2019, 08:09:38 PM »
Thanks, but perhaps you could've said that in Windows there's no way to edit the toolbar without recompiling stuff.
Just for curiosity's sake: if I would do this, how long would this take?
Given that I don't have C++ knowledge and that my programming days of third generation COBOL are 20 years ago.

eumagga0x2a

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3400
Re: Is there anyway to edit the Toolbar?
« Reply #5 on: October 07, 2019, 09:50:18 PM »
Thanks, but perhaps you could've said that in Windows there's no way to edit the toolbar without recompiling stuff.

You didn't mention this limitation in your question.

Quote
Just for curiosity's sake: if I would do this, how long would this take?
Given that I don't have C++ knowledge and that my programming days of third generation COBOL are 20 years ago.

This completely depends on individual characteristics and persistence. Anything from a month to never.

It took me about 2 years from zero coding knowledge to a modest C++ fluency. You should fare better.