Author Topic: avidemux3_cli not in appimage  (Read 336 times)

appImageProblem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
avidemux3_cli not in appimage
« on: November 27, 2019, 08:09:42 PM »
I'm using avidemux_2.7.4.appImage and queued a job.
I wasn't clear to me how I actually accessed the job manager but eventually I was able to start it by setting LD_LIBRARY_PATH and running ./avidemux3_jobs_qt5

Unfortunately, once that tried to process the jobs it failed because:
Code: [Select]
sh: 1: /tmp/.mount_BJyNbV/usr/bin/avidemux3_cli: not found
Full output follows:
Code: [Select]
$ ./avidemux3_jobs_qt5
Directory /home/user/.avidemux6/ exists.Good.
Using /home/user/.avidemux6/ as base directory for prefs, jobs, etc.
*************************
  Avidemux Jobs v2.7.4
*************************
 http://www.avidemux.org
 Code      : Mean, JSC, Gruntster
 GFX       : Nestor Di , nestordi@augcyl.org
 Design    : Jakub Misak
 FreeBSD   : Anish Mistry, amistry@am-productions.biz
 Audio     : Mihail Zenkov
 MacOsX    : Kuisathaverat
 Win32     : Gruntster

Compiler: GCC 4.9.2
Build Target: Linux (x86-64)

Large file available: 1 offset
 [jobInit] 03:50:03-058  Initializing database (/home/user/.avidemux6/jobs.sql)
 [ADM_jobCheckVersion] 03:50:03-075  Db version 3, our version 3
 [ADM_jobCheckVersion] 03:50:03-075  Same version, continuing..
 [jobInit] 03:50:03-075  Successfully connected to jobs database..
 [loadTranslator] 03:50:03-270  Using system language
 [loadTranslator] 03:50:03-270  Initializing language en_US
 [loadTranslator] 03:50:03-270  Translation folder is </usr/share/avidemux6/qt5/i18n/>
 [loadTranslation] 03:50:03-270  [Locale] Loading language file /usr/share/avidemux6/qt5/i18n/qtbase_en_US  [loadTranslation] 03:50:03-270  FAILED
 [loadTranslation] 03:50:03-270  [Locale] Loading language file /usr/share/avidemux6/qt5/i18n/avidemux_en_US  [loadTranslation] 03:50:03-270  FAILED
 [loadTranslator] 03:50:03-270  No translation loaded.
 [createBindAndAccept] 03:50:03-346  Binding on 127.0.0.1:0
 [createBindAndAccept] 03:50:03-346  Socket bound to port 33967
 [jobWindow] 03:50:03-346  Socket bound to 33967
*
 [refreshList] 03:50:03-347  Found 1 jobs
 [jobProgress] 04:00:55-360  Starting progress dialog
*
 [refreshList] 04:00:55-398  Found 1 jobs
Directory /home/user/.avidemux6/jobs/ exists.Good.
 [spawnProcess] 04:00:55-403  Starting </tmp/.mount_BJyNbV/usr/bin/avidemux3_cli>
 [spawnProcess] 04:00:55-403  0 : --nogui
 [spawnProcess] 04:00:55-403  1 : --slave 33967
 [spawnProcess] 04:00:55-403  2 : --run "/home/user/.avidemux6/jobs//Job 2019-11-26 194506.py"
 [spawnProcess] 04:00:55-403  3 : --save "/home/user/video.mkv"
 [spawnProcess] 04:00:55-403  4 : --quit > /tmp/prout.log
 [spawnProcess] 04:00:55-403  =>/tmp/.mount_BJyNbV/usr/bin/avidemux3_cli --nogui  --slave 33967 --run "/home/user/.avidemux6/jobs//Job 2019-11-26 194506.py"  --save "/home/user/video.mkv"  --quit > /tmp/prout.log
 [spawnProcess] 04:00:55-403  ==================== Start of spawner process job ================
sh: 1: /tmp/.mount_BJyNbV/usr/bin/avidemux3_cli: not found
 [spawnProcess] 04:00:55-410  ==================== End of spawner process job ================
 [spawnChild] 04:00:56-408  Spawning successfull
 [waitForConnect] 04:01:02-412  Select failed
 [runOneJob] 04:01:02-413  No connect
*

Any chance of getting the job manager launch to be more obvious from the main GUI and to include the cli binary?

eumagga0x2a

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3466
Re: avidemux3_cli not in appimage
« Reply #1 on: November 27, 2019, 09:53:32 PM »
I would rather recommend to build from source (you might want to set prefix to /usr/local to avoid messing with package management). 2.7.4 is getting long in the tooth.